Piinaava hammassärky aiheutti yllättäviä menoja

Himoshoppailijan arkirutiineja, eli verkossa surffailua, järkyttää yllättävät menot. Mitä jos tietokone hajoaa, sähkölasku onkin odotettua suurempi tai saatkin verottajalta tuntuvat mätkyt? Omalla kohdallani viimeksi syypää oli jäätävän kivulias hammassärky.

Ei auttanut muu kuin varata aika Megaklinikalta. Sinne saa ajan varattua netistä ilman suurempaa jonotusta. Hammassärky oli sen verran tuskainen, että oli päästävä vastaanotolle pian. Aluksi piti varata suun perustutkimus. Tässä kohtaa todettakoon, että olin viimeksi käynyt hammaslääkärillä kuusi vuotta sitten..

Perustutkimuksessa todettiin, että minulla oli alkavia tai jo olemassa olevia reikiä seitsemän kappaletta! Kaikkia ei välttämättä tarvinnut porata, mutta loppujen lopuksi sain paikat kaikkiin. Näitä toimenpiteitä ei voinut suorittaa kaikki kerrallaan, suu parkani ei olisi voinut kestää moista rääkkiä.

Loppujen lopuksi päädyin vastaanotolle viisi kertaa, yksi perustutkimus ja neljä kertaa paikkausta. Yhteensä nämä toimenpiteet maksoivat minulle 650 euroa. Mukana olis siis perustutkimus, yhden ja kahden pinnan paikkoja ja puudutus jokasella kerralla. Näistä toki Kela korvaa osan, mutta tämä on se summa jonka jouduin muutaman kuukauden sisään pulittamaan.

Pieni hammassärky ja noin suuret yllättävät menot. Kannattaa siis muistaa, että kaikki rahat ei välttämättä aina ole tarkoitettuja himoshoppailuun, yllättäviä menoja piilee nurkan takana.